september 03, 2007

Tunga dagar nu

Jobbar mycket nu. Hinner inte med att leva riktigt. Lördag eftermiddag och söndag var första stunden på länge som vi kunde umgås, hela lilla familjen. Och det ser ut som att det dröjer länge till nästa gång. Vi skall ha ett genomgångsmöte här på jobbet om några timmar – efter det lär jag väl ha en bättre bild av hur veckan kommer arta sig. Men redan nu kan jag konstatera att det blir tuffa bananer denna vecka också.
Och det är ju inte bara jobbigt för mig, nuförtiden. Förr kunde jag jobba som ett as ibland, men det var bara mig det bekom. Nu innebär varje övertidstimme att min fru blir ensam med knodd och hela huset den timmen. Och när det blir många timmar är det inte roligt. Det skall lagas mat och det skall tvättas och städas och hjälpa grabbhalvan på toaletten och lekas och bråkas och nattas och skakas vällingflaskor och ditten och datten. Så det får jag numera bära på axlarna när jag jobbar över. Eller hon får bära det på axlarna, snarare. Jag får dras med det dåliga samvetet.
Som om inte det var nog så konorrar de i mitt band betydligt då jag inte är med...vilket jag inte varit på ett tag och inte kommer kunna vara på ett tag.

Allt är topp således!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Håll ut! Det blir bättre!
/s

avgrundsdjup sa...

Har varit här och läst - igenkänningsfaktor!