maj 15, 2006

Frihelg

Nej nu fick det vara nog. Vi behövde en paus i alla blöjbyten, alltför tidiga mornar, nerkletade matbord och genomskitiga kläder. Vi drog i nödbromsen. Pling-pling till min storasyster och så var vi utan barn mellan lördag lunch och söndag lunch.
Vad skulle vi då göra? Vi spenderade första timmarna med att plocka bort den enorma rishög vi hade haft i ett par dagar. Sedan min fru agerat Slitvagen AB, och röjt bort nästan alla gamla trassliga planteringar vi hade på framsidan.
Sedan snickrade vi ihop en sandlåda, så grabben skall ha någonstans att leka. Nu saknas det bara sand, sedan är den klar att ta i besittning.
Efter avklarat trädgårdsarbete gick vi en långpromenad. En märklig känsla att gå bara vi två, utan barnvagen att släpa på. Väl hemma igen blev det dusch och allmän uppfräschning för att sedan intaga ett glas rödvin på altanen. Underbart.
Någon timma senare befann vi oss på tunnelbanan in mot Söder. Vi klev av vid Medis och knatade runt en stund innan vi parkerade oss på en tapasrestaurang på Södermannagatan. Det var fantastiskt gott. Vi bestämde oss för att vänta med efterrätt en stund och knallade norr ut mot Mosebacke. Väl där avnjöt vi de sista kvällssolsstrålarna tillsammans med en kall pilsner.
När solen gick ner blev det kallt och vi traskade med raka steg mot Blå dörren. Där blev det kaffe, efterrätt och konjak.
Sedan promenerade vi på nattkröken genom hela stan genom Gamla Stan, förbi Sergels Torg, Observatorielunden, Odenplan, Vasaparken, Sankt Eriksplan och hamnade slutligen vid Fridhemsplan. Där klev vi på tunnelbanan och åkte ut till vår kära förort.
Ett par glas vin i soffan sedan somnade vi som två klubbade sälar.
...och vi fick sova hela natten tills vi vaknade av oss själva morgonen efter. Åh vad skönt det var!

Inga kommentarer: