maj 12, 2006

Jord för flera loppor

Vi har totalt ändrat fokus hemma. Alla inomhusprojekt är mer eller mindre stillastående. De sista grindarna, grabbens säng, målning av vardagsrummet, tapeterna i musikrummet, de sista kartongerna och så vidare. Allt har stannat av den senaste månaden.
I stället läggs all fokus på trädgården. Vår lilla tomtplätt. Nu är det näst intill omöjligt att förstå hur vi kunde bo så trångt i lägenheten förut. Det är så underbart med en tomt! Jag hade inte en aning om att jag saknade det här. Att kunna grilla hur man vill. Att kunna odla kryddor som (förhoppningsvis) mår lite bättre än de där genomkänsliga som finns i krukorna de säljer på Ica.
Förra helgen brände vi närmare ettusen kronor på förortsparadiset Plantagen. Vi hämtade grabbens gamla liggvagn för att kunna kånka hem så mycket som möjligt. Vi köpte terracottakrukor och jord och plantor och blommor och frön och en trädgårdsstol till grabben och handskar och amplar och fan och hans moster. Liggvagnen fick veta att den levde, onekligen.
Nu har vi en jättefin trädgård. Men med lite perspektiv kan jag gott konstatera att om någon hade sagt till mig för ett år sedan att jag kommer spendera tusenlappar på krukor och jord, hade jag skrattat gott. Det fanns inte i min sinnesvärd då.
Tur att man kan ändra sig! ...och insidan av huset hinner vi väl med i höst – eller så.

5 kommentarer:

Lotten Bergman sa...

Jag är storligen imponerad eftersom min egen trädgård ser ut som en parkeringsplats när en cirkus precis har dragit in och börjat ta fram sina saker.

Anonym sa...

angående blomjorden och sängkläderna för tusenlappat...ursäkta, men kan det bli mindre ointressant?

Anonym sa...

mindre intressant eller mer ointressant menar jag förstås. ytligt, om du frågar mig. du var rolig att läsa förut.

Zio sa...

Tja, vi är inne på år nr. 10 nu i vår husrenovering.
Färdig - det blir man aldrig :-D

R Skriverier sa...

Anonymous ->
Vad kul att höra att du gillade vad jag skrev förut. Tack för komplimangen.
Debaclet nu; att du inte tycker att den goda kvalitén håller i sig utan att jag kanske stagnerat en smula, kan jag inte göra så mycket åt.
Men jag kan rekommendera dig att läsa de bloggarna jag länkar till under "Andra bra sidor" här till höger. De bloggarna tycker iallafall jag är läsvärda.