maj 02, 2007

Valborg, födelsedagar förkylningar och ingen toalettrenovering i sikte

Ja, det var ungefär det. Under denna långhelg har vi hunnit med två födelsedagskalas. Varav ett var att betrakta som en fest, av betydelsen mat, vin och mingel till klockan sent. Det andra kalaset var mer av typen "ses på dagen för fika och korvgrillning". Vi hann även med en egen liten bjudning på själva valborgsmässoaftonen. Vi grillade cevapcici/järpar samt grönsaksspett. Fixade bulgursallad och vitchoklad-panacotta. Och bjöd in ett gäng vänner. Det blev riktigt smarrigt.
Grabbhalvan blev sjuk redan i torsdags. Någon mildare förkyling spred sig via näspetande fingrar till ögonen, som blev ofräscht variga. Sedan utvecklades rosslig hosta som jag fick äran att ärva i måndags. Kanon!

Jag var mer eller mindre nere för räkning igår, så av toalettrenoveringen blev det inget av. Men det kommer väl.

2 kommentarer:

Anonym sa...

...det är väl ingen jättebrådis... eller?

Låter som ni hade en mysig valborg. :)
/s

C sa...

Det sonen fick kallas med största sannolikhet Hemofilusvirus (eller något väldigt snarlikt, jag tänker alltid på acidofilus).
Det är ett typiskt dagisvirus som först ger snuva och sedan riktigt äcklig ögoninflammation. Barn brukar ofta klara av det hela betydligt bättre än vi vuxna när de delar medsi av bacillerna. Min mamma var utslagen i två veckor efter att ha vabbat barnbarn med ovan nämnda virus. Hoppas ni kryar på er snart!