juni 09, 2008

Kommentarer från en filbunke

Egentligen är det bara bra korkat att inte beta av nobelpristagarna i litteratur. Visst, de är rätt många men de har onekligen fått priset för att de av många anses som världens bästa författare.

Jag har inte läst med än ett tiotal. (Efter att sanningsenligt ha bockat av i minnet mot listan är det endast sex stycken: Hemingway, Brodsky, Saramago, Kertész, Coetzee och Lessing.) Iallafall varje års pristagare bör jag läsa något av, under det år som följer. Det kan ju inte vara så svårt att åstadkomma. Och att dömma av ovan föfattare jag läst så var alla fantastiska. Med undantag för Coetzee som inte alls var dålig, men kanske inte riktigt fantastisk. Joseph Brodsky har jag bara läst en diktsamling av och behöver kanske lite mer bokstäver för att komma med ett utlåtande. Men den gillade jag.

Det får bli mitt löfte från och med nu: vem det än blir, så läser jag minst en bok.

5 kommentarer:

Emma sa...

Ja, vilken bra idé, det ska jag också lova! Och gärna läsa bakåt i tiden med, för jag har nog också bara läst en handfull.

Anonym sa...

Jag säger bara Samuel Becket, I väntan på Godot. Punkt.
/s

R Skriverier sa...

Ja, det behöver inte vara så svårt.

Och tips mottag jag gärna. Min fru säger att Gabriel García Márquez och Dario Fo är klart läsvärda. Så där tänkte jag gräva näst.

ylva sa...

jag börjar med hemmingway. går till biblioteket direkt.

R Skriverier sa...

Ylva ->

Då tipsar jag om den gamle och havet. En fantastiskt fin liten bok.