september 17, 2008

Allt

Många saker som hänger över mig nu. Det är struligt på jobbet. Vi tjänar inte riktigt de pengar vi borde och ledningen manar på oss. Jag hade på fullt allvar ett möte här om dagen där jag ombads att kompromissa med kvalitén på det vi levererar till förmån för tempo. Meningen om vi alltid levererar top-noch kommer kunderna att bli bortskämda yppades faktiskt.
That's the way to underhålla en bra kundrelation, sa jag då. Ordstävet att skjuta sig själv i foten har sällan varit så passande.
Levererar vi inte de vill ha, så kommer de inse att vi inte kan spela i det här tempot. Iallafall inte för de här pengarna. Fick jag till svar.
Men sanningen är väl att om vi inte levererar vad de vill ha, så kommer de leta upp en annan byrå som gör det.

Problemet står som vanligt till pengar. Men det är, tack och lov, inte mitt bord. Kvalitetsnivån på vad vi levererar, däremot, är i synnerhet mitt bord. Och det vill jag inte kompromissa med.

Ovan stulighet, i kombination med två frilansjobb som jag tagit på mig, tynger mig mer än man skulle kunna tro. Jag hinner inte med allt och repandet med bandet har blivit lidande. Jag har inte varit i replokalen sedan i juni. Däremot har jag, lite surt, givetvis fått betala för de månader utrustningen stått och samlat damm, lite som en svindyr lagerlokal.

Men det finns ljusglimtar. Badrummet är i det närmaste klart och vilken dag som helst kommer vi kunna duscha hemma igen. Det skall bli vansinnigt skönt. Vilken lyx med dusch hemma. Och vilken lyx med ett helt nytt badrum.

En annan ljusglimt heter Gotland och väntar på oss där borta bortom kröken. Oj, vad jag längtar!

Inga kommentarer: