september 17, 2008

Allt

Många saker som hänger över mig nu. Det är struligt på jobbet. Vi tjänar inte riktigt de pengar vi borde och ledningen manar på oss. Jag hade på fullt allvar ett möte här om dagen där jag ombads att kompromissa med kvalitén på det vi levererar till förmån för tempo. Meningen om vi alltid levererar top-noch kommer kunderna att bli bortskämda yppades faktiskt.
That's the way to underhålla en bra kundrelation, sa jag då. Ordstävet att skjuta sig själv i foten har sällan varit så passande.
Levererar vi inte de vill ha, så kommer de inse att vi inte kan spela i det här tempot. Iallafall inte för de här pengarna. Fick jag till svar.
Men sanningen är väl att om vi inte levererar vad de vill ha, så kommer de leta upp en annan byrå som gör det.

Problemet står som vanligt till pengar. Men det är, tack och lov, inte mitt bord. Kvalitetsnivån på vad vi levererar, däremot, är i synnerhet mitt bord. Och det vill jag inte kompromissa med.

Ovan stulighet, i kombination med två frilansjobb som jag tagit på mig, tynger mig mer än man skulle kunna tro. Jag hinner inte med allt och repandet med bandet har blivit lidande. Jag har inte varit i replokalen sedan i juni. Däremot har jag, lite surt, givetvis fått betala för de månader utrustningen stått och samlat damm, lite som en svindyr lagerlokal.

Men det finns ljusglimtar. Badrummet är i det närmaste klart och vilken dag som helst kommer vi kunna duscha hemma igen. Det skall bli vansinnigt skönt. Vilken lyx med dusch hemma. Och vilken lyx med ett helt nytt badrum.

En annan ljusglimt heter Gotland och väntar på oss där borta bortom kröken. Oj, vad jag längtar!

september 10, 2008

Regn regn regn

Nu har det regnat sedan jag kom hem från Lidköping. På en och en halv månad har Stockholm haft kanske sju regnfria dagar. Varav kanske fem har varit soliga.
Man lockas onekligen att dras ned i fördärvet när man tänker på att höstrusket ligger runt septemberknuten och det blir inte ljus förän snöflingorna kommer en bit in i december. Om de nu kommer.

Men i stället för att deppas ihop av tanken på solbrist, lyssnar jag på Jimi Hendrix.

Rainy day, rain all day
Ain't no use in gettin' uptight
Just let it groove its own way
Let it drain your worries away, yeah
Lay back and groove on a rainy day, hey

Tänk att viss poplyrik kan vara så genombanal men ändå helt mitt i prick.

september 01, 2008

Kräftpaj och ryggfiske -- eller tvärt om

Vi spenderade helgen med årets första landet-besök. Det var i augusti förra året som jag och grabbhalvan var där ute förra gången. Tanken var ju att vi skulle åkt ut en sväng i påskas, men det blev ju som bekant akuten på KS i stället.
Nu var vi iallafall äntligen ute. Jag, frugan, grabbhalvan och min storasyster. Mycket trevligt och mycket lugnt. Planen för helgen var kräftfiske, och vi lyckades verkligen. Vi körde med sexton burar och vittjade dem två gånger. En på kvällskvisten och en på morgonen.
Vi fick ungefär 150 kräftor, varav cirka 40 fick hoppa tillbaka i plurret igen, då de inte höll måttet riktigt. De resterande, exakt 105 stycken, fick ta sitt sista dopp ner i grytorna bland dill och porter. Mycket smarrigt skall det bli att inmundiga dem här nu när det blir.

Enda debaklet med helgen var att min rygg pajade. Den gör det ibland. Juli 2005 var förra gången, så det är inte sådär jätteofta. Det kan varit kräftfisket i kombination med den urkassa sängen vi har på landet som gjorde det. Idag är jag sängliggandes med Treo. Det känns muppigt då jag egentligen inte är sjuk, och helt klar i knoppen. Men att sitta framför datorn i åtta timmar idag är bara inte att tänka på. Nu ligger jag i vår Tempursäng och skriver det här. Tusen tack och lov för vår Tempursäng säger jag!

En annan galet härlig sak är att de äntligen har blivit dags för badrumsrenovering. Byggarn är här as we speak, och spacklar. Eller han var här nyss, nu är han på lunch. Allt är rivet, och väggar är byggda och värmeslingor är lagda och golvet är flytspacklat. Det tar sig. Nästa vecka beräknas det vara klart. Och det är bara att hålla tummarna att det blir så. För det är onekligen lite meckigt att inte ha någon dusch hemma.