augusti 25, 2005

Tre ord och många innebörder

Jag har som bekant en liten telning hemma. Han är nu nio månader gammal och de första små orden börjar dyka upp. Etta var inte helt oväntat ordet mamma (som uttalas mamah), men även andra små ord har ploppat upp.

Vokabulären nu är:
MAMAH, som betyder mamma, mera mat, jag har tråkigt, låt mig vara, kom hit...eller bara hejsansvejsan så där rent allmänt. Allt beroende på hur det betonas och i vilken volym det presenteras. "Mamah" lite glatt sådär, kan han säga när han bränner runt i gåstolen, mest för att ha någonting att säga. Medan "MAMMAAHHH!" i tinitusvolym kan betyda: sno dig på med gröten för i helvete!, Kom hit!, eller något liknande. Vare sig det är mig eller min fru han pratar med.

På andra plats hittar vi:
BABA, som betyder hejsansvejsan sådär rent allmänt. Används högst sporadiskt. Det går säkert trettio Mamah, på en Baba.

Och runner up with a bullet är:
HEHHH, som betyder hej eller titta på mig...eller hejsansvejsan sådär rent allmänt.

Undra vad nästa ord kommer att bli?
Djuuuuuuuuuuu...?

5 kommentarer:

SANDRA sa...

"BAJSA"

R Skriverier sa...

...ja vi får väl se. Men det låter ju inte helt omöjligt. Personligen tror jag dock att "titta" eller "lampa" ligger bra till...

Moa sa...

Haha, bebisar är så förutsägbara. Det är lustigt att alla ungar säger samma sak. Fast min ex sa ABBA! och dansade till Voulez Vous. Han pratade rätt sent, ska jag tillägga. Det är de som pratar sent som säger de märkliga sakerna.

B*i*g*g*i*s sa...

det är så kul när dom börjar komma igång med snackeriet. Vår dotters första ord var katt. Det kom redan vid 8 månaders ålder. Sen var hon i princip tyst tills hon var dryga året. Då pratade hon nästan som ett rinnande vatten. Pappan började tidigt pränta in ramsan: "Klockan slår, klockan slår, Djurgår'n gjorde mål - Å va' de' e skönt å se, Djurgårn göra mål - hej!" så den tar hon fram i passande situationer nu. Hon blir tre i slutet av november!

R Skriverier sa...

Ja, men du ser. Jag brukar sjunga "Sjung för gamla Djurgårn" som som godnattvisa ibland.
Det tar sig!