maj 03, 2006

Hur tänkte ni nu?

Uppsnappat på tunnelbanan idag:
Avstigning för samtliga. På grund av förseningar kommer tåget att tas ur trafik.

Alltså det var inget fel på tåget. Det var bra försenat. Hur denna försening skulle kunna åtgärdas genom att ta tåget i trafik vet nog bara SL själva. Vi andra fick snällt kliva av och vänta på nästa, givetvis senare, tåg.
Heja SL!

7 kommentarer:

Emma sa...

Intressant. Jag skulle nog ha blivit tjurig om jag hade behövt kliva av, men det var hemskt roligt att få det berättat såhär.

Anonym sa...

Kan tänka mig att det var så här:

När det blir stopp i T-banan så samlas alla tåg efter varandra efter ett tag. Och då måste man tyvärr ta några tåg ur trafik, vända, och köra åt andra hållet igen. Allt för att det inte ska bli en enda lång karavan med tåg efter varandra. :-)

Herr R sa...

Peter ->
Kan hända att du har rätt. Men lång karavan eller ej: om man kliver av ett försenat tåg för att istället ta nästa tåg, så blir man ofrånkomligen ännu mer försenad. Och eftersom tåg inte kan köra om varandra kommer aldrig det nya, ännu mer försenade tåget, kunna köra om tåget framför. Summa sumarum blir man i bästa fall lika försenad som man var innan. Känns som en lose–lose situation.

Anonym sa...

Håller med. En klockren lose-lose situation, och det är inte ofta man hittar på sådana.

/s

Herr R sa...

Hur fort det än kör kan ju aldrig köra om det tåg som låg framför det första tåget.

Dessutom var det ingen vidare köbildning mellan tågen. Så det argumentet håller bara som exempel generellt. I går måste det varit något annat de höll på med.

Nåja. :)

Lotten Bergman sa...

Titta, nu skriver du ju så sällan att spammarna har hittat hit!

Herr R sa...

Lotten ->
Jo jag vet. Jag har lite mycket saker att stå i nu bara.
Det kommer mer regelbundna skriverier om en stund igen.