januari 22, 2007

Snöa i Karlstad

Jag och frugan lämnade grabbhalvan hemma och begav oss tidigt i lördags morse medelst tåg och bil mot Karlstad. Min frus brors sambo har nyss avslutat sin fyra år långa utbildning och det var lite lunch och samkväm för att fira det. Men vi träffades även för att ovan nämnda bror och ovan nämnda sambo nyligen har förlovat sig. Hej och hå och glada tillrop således. Det var en trevlig lunch med trevligt folk och väldigt god mat.
Då de andra, runt 17.00-becket begav sig ut på nysnöade vägar för lång dags färd mot sin egen säng, begav jag och frun oss in mot Karlstad centrum för en natt på Stadshotellet.
Det var ett mycket tjusigt hotell. Vi hade ett fint stort rum med utsikt mot Klarälven. Vi spenderade kvällen på puben som låt i anslutning till hotellet. Min frus bror med sambo kom och gjorde oss sällskap. Det var jättetrevligt. Fram mot klockan tolv var vi alla jättetrötta och vi sade hej då. Skönt då att det från puben var en trappa och cirka trettio meters korridorgång till vårt rum.
Jag somnade som en klubbad och vaknade inte en enda gång under hela natten.
Vi har ju en gemensam kärlek till hotellfrukostar min fru och jag. Favoriten hittills är nog på Strand Hotell i Visby. Men den här på Stadt i Karlstad var verkligen inte illa. Det var fantastiskt mycket av allt och det var mycket gott. Inte något att klaga på alls faktiskt. Äggröran var extremt smarrig.

Mätta och belåtna gjorde vi oss i ordning och lämnade rummet och Karlstad för en tretimmars tågresa mot Stockholm och grabbhalvan.
För två stressade småbarnsföräldrar är det helt underbart att få sitta stilla på ett tåg i tre timmar. Vi vilade och läste, småpratade och drack kaffe.

Efter ett snabbesök på McD:s på Centralen och ett 40-minuterspass på tunnelbanan var vi äntligen hemma. Efter lite kramkalas med grabbhalvan och någon timmes pustande klädde vi på oss och gick ut i snön på baksidan för att göra en snögubbe. Men det satt minusgraderna stopp för. Ingen snögubbe utan kramsnö.
En liten snölykta lyckades vi iallafall åstadkomma. Och en hel del lek och stoj.

När grabbhalvan hade somnat tog vi en konjak och en bok och satt oss i soffan.

Åh vilken härlig helg!

1 kommentar:

Anonym sa...

Det låter onekligen som ni har haft det toppen! :)

/S