juni 25, 2007

Midsommarbestyr

Midsommar firades i traditionell ordning hemma hos min frus farmor i Västerås. Själva stångdansandet alltså. Själva sillätandet och nubbedrickandet tog plats hos min frus kusin. Det var nästan hela släkten på min frus mammas sida som var där. Bara någon enstaka saknades. Trevlig var det och gott var det.
Vi åkte hem på lördagkvällen för att kunna njuta av hela söndagen hemma. Vi planerade att spendera söndagen i trädgården och ge den en liten ansiktslyftning, ty den växer så det knakar. Men efter söndagsfrukosten gjorde vi tvärt om och åkte till Barkarby. Först Ikea och sedan outleten. Vi hittade inte den stol vi åkte till Ikea för, men hade ändå på något mirakulöst sett plockat på oss prylar för 1.400:- när vi väl kom till kassan. På outleten köpte vi faktiskt bara fika. Det fanns i och för sig jättemycket fina billiga kläder – om man är av storlek XS eller XL. Vi mer normalbyggda fick nöjda oss med Wayne's Coffee – och kanske att vi genom detta så småningom kommer kunna handla billiga XL-kläder sedan. Man vet aldrig.

Efter Barkarby-turen fick trädgården smaka trimmer, gräsklippare, sax, kratta, räfsa och rensjärn. Det blev riktigt bra och förhoppningsvis håller den stilen ett tag – även om vildvuxenheten antagligen lurar bakom nästa veckoslut.
När vi satt och tog igen oss efter allt trädgårdsjobbande såg jag en fästing som knallade runt på min handled. När jag borstat bort den mindes jag och frun hur vår lilla grabbhalva legat och rullat i de ihopkrattade gräshögarna någon halvtimme tidigare och hela familjen beordrades in i duschen. Rena och fästingfria gick vi sedan ner till centrum för att handla. Vi tog vägen förbi pizzerian hem och så var middagen serverad. Grabbhalvan somnade nästan i maten och stupade sedan i säng.

En härlig helg fylld med god mat, kul aktiviteter och lite duktighet i trädgården.

1 kommentar:

Anonym sa...

Välkommen tillbaka :-)