maj 12, 2005

Tre i tvåa söker trea eller fyra

Det börjar bli dags att röra på sig. Vi hade tidigare 50 kvadratmeter på två personer. Det är 25 var och det är ju helt okej. Numer är vi tre på samma yta. Plus att den tredje personen har medfört sig saker som hoppgunga, gåstol, sittstol, bilstol, spjälsäng, leksaker, ligga-på-golvet-mattor och lite mer leksaker. Allt det är ju glatt och tjosan, men det är onekligen trångt och tjosan. Därför måste vi flytta.

Det är ingen panik eller så. Vi klarar oss nog ett år till. Men det kommer att bli mångt mer påtagligt när den lille pajsaren börjar krypa – och så småningom gå. Än så länge ligger han mest på golvet och bökar. Alternativt blir runtkånkad av två föräldrar med begynnande ryggproblem.

Egentligen vill både jag och Hon flytta till en villa. En villa som är lite sådär lagom stor och lite lagom billig. Sådana växer ju på träd. Speciellt i Stockholm.
Det är samma gamla visa som vanligt egentligen: Där vi vill bo har vi inte råd att bo, och där vi har råd att bo vill vi inte bo.

Ilandsproblem-problematiken glimtar till här, men det är ändå så att vi är jäkligt medvetna om att dit vi flyttar nu kommer vi bo kvar länge. Vi kommer vara fast i säkert fler än tio år. Så det gäller att välja med omsorg.

2 kommentarer:

peder sa...

har läst en massa av dina blogtexter nu, är i samma situation i mångt och mycket förutom att den lilla villan redan kommit vår väg. min pappaledighet startar i november. du skriver bra. tjo.

R Skriverier sa...

Tackar tackar. Jo, förhoppningsvis kommer den lilla villan även vår väg. Förr eller senare eller så.
/R