november 13, 2005

Visning, dag 1

Jag och frugan spenderade gårdagen med att städa, plocka och pula. Kvällen avslutades med hämtmat och en flaska Coto de Imaz. Till efterrätt varsin rejäl skvätt Hennesy XO. Sen somnade vi som små grisar. Och sov som två också, då vi dagen till ära hade lämnat bort grabbhalvan till en av mina systrar.
I morse sov vi till klockan 08.30(!) och satt sedan igång med att putsa upp det sista samt att vädra ordentligt.
Sedan gick vi till Globen City för att avnjuta en god frukost på något utav fiken. Men på söndagar öppnar de först klockan elva, så det mesta var tyvärr stängt. Så det fick bli en halvslabbig McDonald’s-frukost. (Deras Sausage-n’-Eggs McMuffin var inte så dum faktiskt.)
Sedan spenderade vi någon timme i shoppingcentret, som öppnade så sakta. Vi provade vinterjackor på Stadium och tittade på collegetröjor till grabben och lallade runt där utan att ha något annat för oss än att försöka få tiden att gå och att distrahera den uppsmygande nervositeten för lägenhetsvisningen.
När klockan började närma sig tolv drog vi oss tillbaka hem. Vi gjorde en sista koll av lägenheten. Sedan kom mäklaren. Vi stämde av lite saker med henne, sedan gav vi oss iväg…och lämnade mäklaren och lägenheten åt deras öden.

Vi känner oss nöjda med hur vi har röjt upp. Vi har inte homestagat eller så, men vi har städat riktigt, riktigt noga. Vi har plockat undan grabbhalvans leksaker och fällt ihop hans matstol, etcetera. Vi är iallafall nöjda med resultatet, lägenheten känns lite extra trivsam nu, tycker vi.
Sen bryr sig ju inte alla om hur det ser ut. När vi köpte lägenheten 2002 var den ganska sunkig. Det var hiskeliga strukturtapeter i hallen och sovrummet. Köket var extremt trist a´la vit ikealaminat och bänkskivor i fejkad marmor. Dessutom luktade det rök i hela lägenheten, eftersom förra ägaren hade rökt inne. Men vi köpte den ändå, för att det var så himla charmig. Och vi fick buda ganska friskt för att få den.
Jag tror inte man skall lägga allt för stor vikt vid att göra fint inför visningen, trots allt. Även om de säger så på teve.

Vad sa mäklaren då?
Jo, det hade gått bra sa hon. Det har inte varit riktigt lika stor rusning de senaste helgerna som det var i mitten på september. Och hon hade kanske hoppats på att det skulle ha kommit ännu fler spekulanter än de som kom. Men hon tyckte å andra sidan att de som kom verkade mer fokuserade och mer köpsugna än de som gick på visningar för någon månad sedan.
—Folk verkar inse att det drar ihop sig mot jul och att det är dags att handla nu, om man skall flytta innan den 24:e, sa hon. Jag hoppas att hon har rätt.
Det hade iallafall varit ganska många som ville bli uppringda när budgivningen drar igång nu i morgon eller övermorgon. Det låter ju hoppfullt!

Men först har vi alltså kvällsvisningen. Den är på tisdag klockan 18:30—19:00.
Välkommen!

5 kommentarer:

Anonym sa...

...håller alla tummar jag har...
/s

morsan sa...

Det var Fars dag idag om ni missat det. Kanske inte värdens bästa visningsdag :-)

R Skriverier sa...

morsan ->
Men firar folk fars dag så pass att de inte ens har tid att gå på en lägenhetsvisning klockan halv ett? Jag trodde att fars dag var mer av en träffas-och-käka-middag-grej.

/Herr R

Anonym sa...

...om man är intresserad av en tvåa på 50m2 kanske man inte är i det direkta läget att fira farsdag? Kanske mer... "i framtiden" om det funkar i tvåan? ;)

/s

Anonym sa...

vet inte om man "firar" Fars dag så där himla mkt - man kanske käkar middag tillsammans med släkten och så - men det kanske finns dom som firar jättemkt? Har inte funderat över det .. hmm..