april 10, 2006

En alltigenom trevlig helg

Förra helgen var jag jättesjuk och det mesta kändes som jobbigt trams. Den här helgen var en särledes jättetrevlig historia. I fredags kväll var jag ensam hemma med grabben, eftersom frugan jobbade. Vi hade det jättemysigt. Han sov hela natten, och vaknade först klockan sex. Strålande tider och levande hjortar! Lördagen flöt på bra. Vid sextiden åkte hela lilla familjen in till stan för att fira en av mina systrar – den äldsta. Grabbhalvan var väl kanske inte helt överförtjust i att sitta still vid bordet och äta. Jag och frugan fick växla med varandra – då den ena fick äta och vara social med sällskapet, fick den andre jaga grabben som lubbade runt i hela restaurangen. Vi fick avsluta det hela relativt tidigt då han började bli sur efter ett par timmar. Hans skrik fick oss att känna oss obekväma och som att vi störde alla gäster. Efter kanske två timmar på restaurangen klädde vi på oss och gick hemåt i regnet. Givetvis somnade han i vagnen när vi i princip hade hunnit runt kvarteret. Vi kunde kanske ha vänt och låtit honom sova i vagnen inne i restaurangen…men vi åkte hem i stället.
I söndags vaknade vi till strålande väder. Efter frukost satt vi på oss gummistövlar och gick ut en sväng på tomten. Snön är i det mesta helt borttynad och vi kan äntligen se lite vad det är vi har köpt. Det kommer en hel del krokusar i den ena rabatten. Min fru pekade också ut rosor, tulpaner, smultron och lite annat trevligt som vi tydligen har på tomten. Nere mot skogen, där de förra ägarna hade placerat komposten, hittade vi en fin stenläggning i skiffer under gamla multna löv, ris och kvistar. Där började vi genast röja. Vi skall flytta komposten, klippa av en bit av en syrén som är i vägen, och röja upp lite mer. Sedan har vi en perfekt äta frukost i solen-plats där nere. Ett litet bord och fyra stolar är allt som behövs. Jättetrevligt.
Min, i lördags firade, storasyster kom förbi på lunch. Sedan åkte vi i samlad tropp ut till Aspuddsparken och hälsade på. Getterna hade fått en unge, och grabben beskådade den med skräckblandad förtjusning. Efter en tur med att titta på djuren där och den obligatoriska fikan i solen med moccaruta och kaffe, åkte vi vidare till Coop i Bromma. Där handlade vi för 1.700:– och är nu relativt panka, men också relativt uppbunkrade vad gäller blöjor, knäckebröd, hushållspapper och andra livsnödvändigheter.
Till middag gjorde jag smarriga färsbiffar och kokt plugg. Vi somnade tidigt.
Vilken trevlig helg!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror att ni "stör" mycket mindre än vad ni tror att ni gör om ni är ute och grabben börjar gasta. Man har liksom överseende över små barn.

Värre med stora, ouppfostrade ungar...

/s

PO sa...

Herregud!
Jag har ju glömt fråga vad du har för älsklingar i gitarrstället?
Själv har jag en Fender Strata American made.
En akustisk Washburn
En akustisk J&D ( skitgura men funkar )

// PO

R Skriverier sa...

Jag har en krämgul Strata. En cherryröd Ibanez Preformer (som är grym!). Sen har jag en svart Ibanez akustisk stålsträngad samt en Bjärton jättefin nylonsträngad. Samt diverse tramsguror och en uke.