augusti 22, 2006

Dagens råd

Hösten börjar krypa allt närmare och det är onekligen en hel del att stå i som husägare. Det skall målas fönster och det skall tätas runt skorstenen och det skall iordningställas inför vintern och det skall vändas komposter och det skall gödslas och ansas och tuktas och det skall nog gå att hoppa över en del av de där sakerna också.

Det känns ändå lite spännande. Det är fortfarande första gången av allting. Första gången vi gör i ordning för hösten. Första gången vi ställer undan utemöblerna, första gången vi klipper gräsmattan för sista gången etcetera. Det kanske låter löjligt – men bara att allt är premiärer gör att det känns lite roligare.

Nästa år blir det andra gången allt skall göras. Då kanske man gläds åt att vara van i gemet. Inte så ställd inför allt och vet hur saker och ting fungerar. Det blir nog bra det med.

Det är spännande för oss att bo i hus. Visserligen har vi nu gjort en massa saker med hus och tomt sedan vi köpte det så man börjar begripa sig på det. Men å andra sidan var det bara åtta månader sedan vi bodde i en trång tvåa i stan utan att vi hade en aning om saker som elpannor, grundvattenspumpar, exenterslipar, skintec-slangar, anstrykare, easy cover-tapeter, tvestjärtsbekämpning, självdrag och häckklippning.
Och jag måste säga att det har gått över förväntan. Jag trodde inte att det skulle vara så roligt att ha hus. Det är ju en massa saker att pyssla med hela tiden, onekligen, men det är överlag roligt att lära sig hur saker och ting fungerar.

Dagens råd: köp ett hus!

3 kommentarer:

PO sa...

Jag vill, jag vill, jag vill....låter som en 3-åring men jag vill verkligen flytta till hus.
Är så vänskapligt avundsjuk på er. Svärmis och svärfis är i Prag denna veckan så jag och frugan och barnen har invaderat deras hus denna veckan. En otroligt skön känsla att bo i hus. Drygt som attan att det inte är ens egna.

//P

smultronpaj sa...

skulle jag göra om jag bara hade en aning mera pengar. Men det är väl ingen match att spara ihop en två trehundra tusen kronor?

R Skriverier sa...

Smultronpaj -> det är väl det bankerna är till för? Jag tror inte att det är många som bor i hus idag som inte har digra banklån. Men då det är relativt billigt att bo i hus (om man jämför mot lägenhet) så blir det inte så dyrt ändå.