mars 17, 2008

Återtagen baksida

Vi hade en sådan där dag igår när vi säger hej till våren och återtar besittningen av baksidan. Den har legat mer eller mindre i träda sedan vi övergav den i höstas. Märkligt hur det där fungerar. Mars/april till oktober har man ett par hundra extra kvadratmeter att vistas på. Sedan november–mars är det som om tomten inte fanns. Visst ser man ju den varje dag genom fönstret. Men vi rör den inte. Om det är snö så är vi ute med grabbhalvan och leker. Men snön har onekligen varit högst frånvarande i år.

Hursomhaver: vi krattade, räfstade, plockade, grävde, rev och slet i någon timme för att vårstäda tomten lite. Det myckna regnandet denna vinter hade fått både fjolårs- och förfjolårskomposten att bli till jord. Så vi drog ut allt – säkert bortåt 200 liter jord – över slänten. Där var det mest ormbunkar på knölig mark förra året. Förhoppningen nu är ängsblommor på en lite planare dito. Det lär väl visa sig!

Ett stycke lyckad audition gav min fina fru sångjobb mer eller mindre hela sommaren. Det innebär en repris på sommaren 2005. Då vi spenderade sommaren med min frus turnérande sällskap. Även om det inte var någon turné. Det blir hela juli i en småstad. Jätteroligt för min fru, som haft det lite motigt på sångjobbsfronten den senaste tiden. Och nyttigt för mig att återvända till småstaden.

Så här summerade jag det förra gången.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jihooo! Grattis till fina frun och härligt med lite trädgårdsjox. Grillning önskas i sköna soffan.

/s