juni 27, 2005

Del IV: Maximum overdrive, någon?

Del I – Dyrbar bärbar utan ström
Del II – Funkar du nu?
Del III – Hate to say I told you so

Nu har jag pratat med Acer-support för – förhoppningsvis – sista gången.
Tydligen är det bara en hårddisk i min dator. Men då den var på service har någon tjomme till tysk, av okänd anledning, delat upp min hårddisk i två partitioner. Ingen begriper varför. De på Acer lät iallafall artigt upprörda i telefonen. Men det var säkert bara för att göra mig glad.
Enligt dem försvinner ca 10GB om man delar upp hårddisken i två partitioner. Men det kunde jag ju installera om själv, så blir det en 80GB-hårddisk igen, tyckte Herr Acer.
–Det är väl knappast något som jag skall behöva göra, sa jag. Skicka hit en ny, fräsch 80GB-dator per omgående, så kan ni få tillbaka er tyska devalverade 2x35GB-junk med vändande post, sa jag också.
Han erbjöd att Acer kunde hämta min dator, igen, och skicka tillbaka den till tyskland, igen, för att fixa det med partitionen. Det skulle ta tio dagar. Det var det enda han kunde göra, sa han.
–Det enda du kan göra är att dra åt helvete sa jag, och slängde på luren. (Eller snarare tryckte lite extra argt på den röda no-knappen på min telefon.)

Nu skiter jag i det här. Jag orkar inte. Jag har polare som är datorfantomer, de kan nog fixa den där partitionshistorien åt mig.

That's all I have to say about that.

7 kommentarer:

embryo sa...

min brollas bärrbara pece suger fett men dom är den ennda som jagfår låna tar jag denandra slår han mej i skallen med en basketboll de tsäjer jag nu

kan man ha flera mer än en hårdddisk det undrar jag nu yo?

R Skriverier sa...

Nja, handlar väl om någonslags virituellt delad hårddisk. Det vill säga att datorn tror att det är två olika och behandlar dem därefter – men i själva verket är det bara en enda fysisk disk.
Hej nu har man blivit dataexpert på kuppen.

SANDRA sa...

Försvinner det 10GB när man delar upp den?? Det visste jag inte...och jag som vet så mycket.
Bra att du avreagerade dig. Eller?

R Skriverier sa...

Ja ja vet inte. Jag tyckte också att det lät lite väl mycket. Men jag har för mig att jag har hört att det försvinner en viss procent. Och har man en större HD så blir det ju fler GB som försvinner. Men 10 låter meget magstarkt tycker jag.
Men jag orkar inte bry mig längre. Jag skall försöka bli vän med min dator nu.
/R

Tomas sa...

Usch, byt genast till Mac. Apples support suger den också, men å andra sidan behöver man aldrig (ta i trä) utnyttja den ;-)

R Skriverier sa...

Jo, jag ville egentligen ha en mac. Vi kör det på jobbet och det fungerar finfint. Dessutom är dom snyggare och det spelar ju roll när jag skall ha den hemma. Och en av anledningarna till att jag köper en ny burk är att min gamla hemmadator är nedlusad med virus – det slipper man ju helt i macvärlden.

Men prisskillnaden på en mac och pc med likvärdig prestanda var när jag kollade i runda slängar 10.000:- och det var det inte värt, tyckte jag.

Anonym sa...

Jaha fyfan vad patetisk man kan vara.