januari 25, 2006

Gott im Himmel: vi bor i ett hus!

Visserligen har vi ägt huset i en månad nu. Men vi har fortfarande bott där mindre än 50% av de dagarna vi har ägt huset. Julresan och semesterresan såg till att det blev så.
Med andra ord har vi i praktiken inte bott i huset mer än 14 dagar. Med andra ord finns det en hel del kartonger kvar att packa upp.
Med andra ord är det en hel tavlor kvar att hänga upp.
Med andra ord är det en hel del utrymmen kvar att möblera.
Med andra ord är det dags att sätta fart.

Hur som haver så trivs vi strålande i huset. Det är inte bara att vi nu bor större: vi bor i ett hus. Varken jag eller frugan har bott i kåk sedan vi var yngre. Jag flyttade till lägenhet när jag var 17 år. Hon blev lägenhetsboende när hon var 18. Sedan dess har vi alltså vant oss med hur det är att bo i lägenhet.
När vi nu bor i hus blir vi slagna av skillnaderna nästan varje dag. Allt känns roligt märkligt. Att få gå ut i morgonrocken och hämta en iskall DN från postlådan istället för att plocka upp en rumsvarm dito från hallgolvet. Att ha en rejäl tvättstuga/hobbyrum med tvättpelare och tvättlinor i taket samt bra bänkar att vika tvätt på, tillgänglig dygnet runt. Istället för att boka tid i tvättstugan två veckor i förväg och spendera en hel kväll där nere. Att ha en källare som det kan bli översvämmning i (vilket det givetvis blev när vi var i Thailand och min syster fick leka rörmokare/strömdoktor/slammdykare med livet som insats).
Men också att golven på marknivån blir svinkalla nu på vintern. Att saker som värme, varmvatten, bredband och så vidare inte bara finns där för oss att stänga av eller på. Utan att allt måste fixas och donas med.

Det är mycket nytt nu helt enkelt. Men det är ju bara roligt. Sedan i vår kommer vi kunna upptäcka fördelarna med att ha en tomt. Just nu agerar tomten bara fint vinterlandskap framför köksfönstret. (Och det är ju inte så illa i och för sig.)

1 kommentar:

PlattKatt sa...

Semesterresan verkade härlig och det låter SÅ spännande med hus. :)
Ni kommer hålla er sysselsatta med andra ord! hehe.

Ha det gott

/plattKatt