december 12, 2006

Hålla

Efter ett par månaders halvjobbig tvåårstrots börjar grabbhalvan nu glida in i en fas av lugna gatan. Han sover bättre än på länge. Somnar lätt, igår kväll somnade han helt själv för första gången. Han äter bättre. Ja på det stora hela verkar han för tillfället extremt harmonisk.

När vi gick till dagis i morse demonstrerade han ytterligare en ny färdighet: hålla.
Vi bor inte alls långt från dagis, det tar kanske fem minuter att gå dit. Men när man skall gå med honom dit kan det ta upp mot en halvtimme. Han skall hoppa i alla vattenpölar, bära omkring på alla pinnar, utforska alla stenar och så vidare. Men de senaste veckorna har detta magiska "hålla" vuxit fram. Hålla innebär att han går bredvid vagnen och håller i den. Då går han stolt och rakt och fint och fort. Då och då upprepar han ordet: hålla!
Idag gick han bredvid mig med ett stadigt tag om min cykels pakethållare. Det tog tre minuter att gå dit idag. Och det är en ganska stor skillnad mot 30 om man är stressad och skall iväg till jobbet.

2 kommentarer:

C sa...

Stooora killen!
Minns så väl de där 500meters promenaderna som tog 25 min.

Kan det vara dagisdiciplin?
När mina ungar var i den åldern sprang de mest omkring som nynackade hönor när vi var ute och gick men gick fint bredvid vagnen och höll i den eller något annat barn när de är på tur med dagis.

Anonym sa...

Nynackade hönor!!! Underbar liknelse...