april 20, 2007

Thousands down the drain

Igår åkte vi då äntligen till Bauhaus. Vi köpte två FM Mattson-kranar. En till lilla toan som vi håller på och renoverar. En till badrummet – det är den som läcker och inte går att laga. Vi köpte en billig Gustavsbergsmugg och det minsta handfat vi kunde hitta. Rummet det skall sitta i är ca 1,5x,1,5 meter stort och består av en toalett, ett handfat och...ja det är väl det. Så ju mindre handfat desto bättre resonerade vi.
Sedan införskaffade vi golv. Tvärt mot alla kakeltrender tänker vi lägga en grå plastmatta på golvet där. Jag tror att det blir kanon! Sedan köpte vi en hel del saker som man bara råkar plocka på sig när man är i stora affärer. Vi kan kalla det Ikea-syndromet. En ficklampa, ett multiverktyg, en håltagare och annat smått och gott.
Vi köpte även en jättesäck grillkol, för kommande grillkvällar. Och som om inte det vore nog så hittade min fina fru en påse med Jack Daniels Oak Chips. Det är alltså gamla kasserade ektunnor som de lagrat Jack Daniels i, som de flisar ner och säljer för 100 spänn påsen. Ett rån på sätt och vis, givetvis. Men ändå inte.
Man lägger dem i vatten någon halvtimme, och sedan lägger man dem på glöden. Röken de avger har en härlig whiskeykryddad röksmak och ger köttet (eller vad man nu grillar) en fantastisk smak. Visserligen har jag aldrig provat dem, så det är bara teorier. Men bara genom att lukta på flisorna genom påsen blev jag förvissad om att det här är en strålande idé.
Förra sommarens experiment med örtrökning och mesquite-flisor får mig att förstå att detta borde bli grymt bra.
Vi får väl se – återkommer med en grillrapport sedan.

Summar sumarum gick kalaset på 6.500:- Varav cirka 5.000:- var prylar till lilla toan – resten var lull-lull.

Inga kommentarer: