april 23, 2007

Två raka sanningar (och en lögn)

Det är inte alls så svårt att demontera ett handfat och en toalett som man kanske kan tro. Bara det att det rör sig om vatten gör att man tänker efter en extra gång innan man sätter igång. Men med hjälp av två polygriper och en skruvmejsel behövdes det bara tre lock till vattenrören, á 20 kronor styck. Samt två avloppsplastlock á samma pengar. Först behövde jag stänga av huvudkranen, och spola i handfat och toalett tills vattnet "tog slut". Sedan gänga lite med polygripen och skruva loss handfatet från väggen. Sedan på med locken till vatten rören, och plugga igen avloppet med plastlocket. Sedan var det klart. Toaletten lika så. Det tog mig max 40 minuter att få bort både handfat och toalett samt plugga igen och täppa till. Inte alls så krångligt som jag trodde.

De där Jack Daniel's-träflisorna var helt fantastiska! Jag marinerade några kyclingfiléer på enklast möjliga sätt: Caj P:s vitlöksmarinand. Det enda jag tillförde var en rejäl dos oregano. Sedan fick det ligga och mojsa ihop sig ett par timmar. När grillen hade fin glöd, så slängde jag på en näve Jack Daniels-träflisor, som först fått ligga i vatten en stund. Jag lindade bacon runt kycklingfiléerna och la dem vid sidan om glöden, inte direkt ovanför. Den blöta Jack Daniels-eken gjorde fina rökmoln och på med locket på klotgrillen. Jag vände på kycklingen efter 20 minuter och den fick ligga kanske 10 minuter till. (Det tar lite längre tid när den inte ligger direkt ovanför glöden.) Oj, vad gott det blev! Helt fantastiskt gott.

Att hugga ved en hel helg på landet, att börja på ett nytt jobb med nytt skrivbord och ny mus samt att renovera sin gamla gitarr och börja spela på den i stället för den vanliga – är alla saker som gör att man inte alls får skitont i överansträngda handleder.

2 kommentarer:

Anonym sa...

...så vilken är lögnen? Omskrivningen att "man inte alls får ont..." eller kan det vara så att muggen var svårare att byta ut än du låtsas...

För käket - där vet jag nästan hundra att du inte misslyckats, vore totalt out of character.
/s

R Skriverier sa...

Nej lögnen var handlederna. Hade skitont hela helgen. Men det är bättre nu faktiskt.