augusti 16, 2007

Jag hittade en bok på landet

I bokhyllorna på landet står det en massa böcker. De är gamla och sedan länge bortprioriterade från hyllorna i stan. De står där mest och samlar damm. Välanvända svampböcker står sida vid sida med orörda julklappspocketar från 1980-talet, heminredningspärmar från 1970-talet samt en hel drös med böcker av äldre årgång.
Då och då när jag är där plockar jag ner något från hyllan och börjar skumläsa lite. Speciellt heminredningspärmarna från 1970-talet är väldigt roliga att titta i, med många fina och daterade heminredningstips.

Rätt som det var när jag var på landet för några veckor sedan så fastnade mina ögon på en bokrygg. Fynd, forskare och forntids gåtor hette den. Den handlar om arkeologi, historia, religion och myter och hur de fyra möts. Hur saker som i århundraden behandlats som religiösa myter plötsligt grävs fram ur jorden. Palats, skatter, skrifter, konstverk med mera. Vansinnigt spännande tycker jag. Tänk alla gånger jag har varit på landet, så har den där gamla boken bara stått och väntat på att jag se den.

En riktig höjdare om man intresserar sig för dylika saker.

1 kommentar:

SANDRA sa...

Utmanad

http://sandragustafsson.se/2007/08/20/och-igen-2/