augusti 06, 2007

Jaha. Då var det höst nu då.

Well. Då var man tillbaka på jobbet igen efter fyra härliga veckor i hängmattan. (Även om jag visserligen inte har legat en enda sekund i någon hängmatta i sommar.)
Vi började semestern med att röja upp på tomten hemma. Fixade i ordning: rev något litet staket här och ränsade lite ogräs där.
Vi spenderade dagarna med att först repa inför, och sedan genomföra konserten i Dalarna. Det blev en lyckad tillställning och det var onekligen jätteroligt att spela ihop med min fru! Efter det var vi hemma ett någon vecka innan jag och sonen drog till landet, medan min fru hade jobb en vecka på Gotland. På landet blev det regn och sol och bad och utedass och fästingar och får och höns och allt annat som hör landet till.

Vi avslutade det hela igår på samma sätt som vi började semestern: rensade lite ogräs här och spikade lite där. Som sista avslutning på kvällen rev vi ut alla möbler från arbetsrummet. Några kvarvarande färgskvättar från grabbhalvans rum fick oss att gå igång. Efter lite funderande blir det nu målning av väggar och tak där – under den kommande veckan. Kul va?

Har man inte jobb så får man göra sig!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vad ni är pyssliga!

/s

den blyga sa...

Jag kan ju kopiera min kommentar hos Lotten

...hur ska jag nånsin kunna börja skriva om sekruttbilar, äppelträd, spaghetti och vrickade fötter igen?..

Hör en röst från anno dazumal:
Det är ju DET som är lifvets mening. jue

Eller hur?

bästisgrannen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Lotten Bergman sa...

Jag önskar mig så innerligt takmålartips. Vårt kökstak MÅSTE målas och jag är ju en slabbedabb av enorma mått ... och vill inte ha köket oanvändbart under längre tid och inte ha allt nerkladdat och inte vira in minsta lilla köksknopp i gladpack.

bästisgrannen sa...

Och så var det jag som tog bort kommentaren ovanför min: min dator var felinloggad så att det såg ut som om jag var Bästisgrannen istället för mig själv. Mycket splittrande.

bästisgrannen sa...

Shit! Jag gjorde det igen!

/Lotten

Lotten Bergman sa...

*loggar ut, loggar in*

(Är mycket, mycket jetlaggad.)

R Skriverier sa...

Lotten:

Ja, det kan ju vara knepigt med olika inloggningar. Jag är alltid nära att logga in med mitt privata gmail-konto när jag skall kommentera bloggar, i stället för mitt fiffiga alias: R Skriverier.

Nåja, om taket då:
Vi målade igårkväll. Vi hade ingen takfärg och ville inte missa möjligheten att måla bort en hink med färg som stod i källaren och väntade på att just bli bortmålad. Det var en burk Jotun Lady matt väggfärg. Det gick rasande bra och det var hur lätt som helst. Vi var visserligen lite försiktiga, men vi slapp ens det minsta färgskvätt. Vad man skall med speciell takfärg till förstår jag inte riktigt. Vanlig väggfärg funkade finfint. Men vi kanske bara hade bybörjartur, ty detta var vår takmålarpremiär.
Mina råd:
Kör på vanlig väggfärg
Ha inte asbråttom
Maskera golvet

R Skriverier sa...

Vi har inte tur som nyinflyttade i en mindre ort. Jag har bara problem med tangenterna, som vanligt.

Lotten Bergman sa...

Jag heter Lotten och jag är snart takmålare!

R Skriverier sa...

Tänk på att som kvinna kan man vara både takmålare och maktålare (ni som står ut med era makar).
Det du!

Vi män kan bara vara frutålare och true fall:are. (Det kan väl kanske vara samma sak ibland.)

Nåja.