maj 06, 2008

Jag gör allt: alltså gör jag inget

Jag är en man med många kreativa idéer. Jag är inte alls praktist lagd. Men jag är kreativ. Det utnyttjar jag i mitt yrke. Jag har även väldigt högtravande ambitioner på fritiden. Förtuom att alltid vara en så bra man och förälder som jag bara kan, har jag ständigt pågående renoveringsprojekt i huset. Där är jag i en duo med min fru. Vi delar lika på kreativiteten och genomförandet. Men sedan jag har jag ett par privata projekt till. Problemet är att kreativitetsmotorn bara spinner och spinner. Medan genomförandemotorn totalhavererar på grund av all press från kreativitetsditon. Halvfärdiga projekt är således mitt mellannamn. Tyvärr.

Jag spenderade tiden på vägen till jobbet med att fundera ut vad jag skall åstadkomma på semestern, förutom lugn, ro och inre frid. Följande tankekedja spelades upp i mitt huvud:

Jag måste skriva den där boken, eller vad det nu är, jag håller på med. Den är i ruffa drag klar i handlingen. Jag måste bara skriva ner det.
Jag måste göra klart mitt skylt fotograferingsprojekt. Det kommer aldrig kännas klart innan jag har gjort en utställning, en bok eller liknande. För det finns alltid fina skyltar att fotografera.
Jag borde kanske börja med den där generella fotoutställningen jag planerade förut. För att liksom prova på hur det är, så att jag när jag gör skyltutställningen har lite kött på benen vad gäller fotoutställningar.
Jag borde fundera vidare på att starta mitt eget företag. Att kunna koncentrera mig till 100 procent på det jag är bra på.
Jag måste få med mig inspelningsutrustning på semestern, så jag kan fortsätta spela in de där låtarna som ligger och skräpar i mitt huvud. Skall det bli en traditionell CD-demo, eller skall jag knåpa ihop en webbsida och få ut musiken där igenom?
Just det, jag lovade att göra klart min frus webb till något mer än en temorär fotografi- och telefonnummer-sajt.
Och hyra-ut-huset-sajten som jag lovade morsan.
Jag lovar alltid så mycket saker som jag har svårt att hinna med att hålla. Jag borde satsa allt på mig själv ett tag. Måla; hur länge sedan var det inte jag målade. Mina oljefärger ligger och torkar i målarlådan.
Men jag kanske kan få klart den där diktboken jag skrev ihop för många år sedan. Den är ju faktiskt klar, färdig att formges och skickas till tryck. Men den kanske känns daterad idag. Det är säkert åtta år sedan sista bokstaven skrevs i det projektet.
Först kanske vi skall se till att få till stånd den där lite seriösare replokalsinspelningen vi snackat om i bandet ett tag nu...

Suck.

(ps. det var sju år sedan jag DJ:ade senast. Kanske vore kul att dra igång en klubb igen?)

1 kommentar:

smultronpaj sa...

jobbigt det där när hjärnan vill och kroppen inte hinner med för att dygnet saknar timmar...