mars 14, 2006

Ta det piano

Igår var skorstensfixarna hemma hos oss och tätade vår skorsten. Den öppna spisen har inte blivit eldad i på väldigt länge (av någon outgrundlig anledning) så skorstenen hade fått torrsprickor och läckte i rökgångarna. För tre år sedan var sotaren där och sa att no way, José. Sedan dess har det varit eldningsförbud i huset.
Nu har vi ägt huset i två månader och redan är skorstenen lagad! De var där igår och drog någon slags fogmassa genom pipan så att alla håligheter täpptes igen.
Idag kommer Herr Sotaren och skall inspektera hantverkarnas arbete. Säger sotaren bara okej, kommer vi att tända första brasan ikväll.
Tur att vi har tre flarror konjak i källaren, för de lär behövas. Åh vad mysigt.

Igår köpte vi dessutom ett piano! Det var onekligen lite bökigt at få hem – men det står där nu. I köket. Ett piano i köket är, i min mening, något av det charmigaste man kan ha.
Tänk dig att du står och skär lök. Sedan langar du ner löken i pannan med en klick smör. Och medan det bryner går du bort till pianot och drar ett par ackord.
Ja jäklar i min lilla låda.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter som ni får det exakt som ni vill ha det. Härligt.

/s

Uffe sa...

Hoppas ni hade det skönt framför brasan, jag är inte så lite lite avundsjuk. Vår skorsten finns där det absolut inte får plats något att elda i. Kan låta märkligt men det är ett handikapp huset fått efter diverse ombyggnader.

Efter att ha flyttat runt på ett piano ett antal gånger är jag väl lite mera tveksam till ditt införskaffande av den pjäsen. Det finns en viss risk att du och din rygg kommer att ångra er.