november 14, 2006

Ett liksom hattande

Det är lite märkligt det här med bloggvärlden. Vissa dagar är det som om alla har sina egna fantastiska berättelser att dela med sig av. Vissa roliga och underfundiga – andra tänkvärda. En del sorgsna. Men alla fantastiska.
Andra dagar är det som att det enda som finns att blogga om är någon gammal lista och vad tycker du om Zlatan: bu eller bä.
Men ibland blir det temadagar, och det är dessa dagar som bloggvärlden känns så liten. Som en tätt sammanhållen grupp. Idag är det temadag. Temat är huvudbonader i allmänhet, och baskrar i synnerhet.

Men då jag sällan bär hatt, eftersom jag snarare ser ut som Brasse Brännström, än Humphrey Bogart i hatt, har jag inte mycket att komma med i frågan.

Jag har visserligen ett par huvudbonader: tre–fyra vintermössor som jag inte gillar. En panamaaktig hatt som hade passat Hemingway. Och en keps. Kepsen är ingen vanlig keps utan en Propper-keps som jag köpte på Gulan för ett par år sedan. Den har ganska kort skärm och är egentligen den enda keps som fungerar hyfsat på min huvudknopp. Men jag använder den ganska sällan.

Se där det blev lite huvudbonadsbloggande idag, trots allt.

8 kommentarer:

Lotten sa...

Perfekt illustration på ditt hattbärarproblem!

(Dessutom gillar jag filosoferandet om hur bloggarna spretar åt alla håll för att plötsligt enas om något gemensamt. Av bloggarna skriver idag 97 % om Birros manifest, 2 % om fotbollsgalan och 1% om hattar. Ok, 0,5 ‰ då.)

R Skriverier sa...

Jo, jag var lite inne på att Birro-blogga igår – men jag hoppade.
Lustigt att det han skrev som Manifest med stort M på bloggen igår reviderades till igår kväll och kom i en ytterligare omarbetad (och nedtonad) version i DN i morse.
Jag håller med honom i stort, men känner kanske att tydligheten dunklas en aning då han publicerade det hela innan det var ordentligt igenomarbetat.

Men det är väl det som är bloggarnas dilemma ibland: snabbheten är både vårat bästa svärd och vår Akilleshäl. (Tänk vad fint om det hade rimmat.)

Lotten Bergman sa...

Ok, men då får vi rimma på andra ord för att få fram andemeningen rimledes.

Thetis ... gnetis ... mäh.
Styx ... lyx ... ptjäh.

Aha. Kullerbytta bing bång. Pennan är mäktigare än svärdet och en klok mans tunga är hans sköld - inte hans svärd. Alltså behöver vi inte rimma på svärdet, Akilles mamma eller den mystiska floden.

Av försiktighetsskäl
bör jag täcka över min Akilleshäl.
Annars: farväl --
bloggaren bloggades ihjäl.

R Skriverier sa...

Äh vi tar det som en haiku:

Bloggens styrka är
snabbheten; men glöm inte
att tänka klart först

Håkan (hakke) sa...

Propper? Du menar händelsevis inte propellerkeps? *fnissar och ser någon Herr R ävergå i någon gammal Kalle Anka-illustration*

R Skriverier sa...

Haha, nej Propper är ett märke som gör ganska så jätteseriösa militärkläder (har jag lärt mig). Kepsen är dock blå och inte alls speciellt militär.
Jag köpte den i Gulan vid Skanstull som är en hip-hop-luktande affär.
Väl hemma Googlade jag på Propper och insåg att det var värsta macho-märket.

Men en propellerkeps är kanske inte så dum alltid den heller :)

Tvillingmamman sa...

Varför? Varför är det absolut enda jag ser framför mig Brasse som viftar med armarna och skriker fel fel fel mössan ska bort?

Ida sa...

Inte för att det har nånting med hattar att göra, men bilden påminde om den här roliga:

http://svtnoje.blogspot.com/