november 06, 2006

Mitt skrivbord

Inspirerad av Lotten blottar jag här mitt skrivbord.Hur ser ditt skrivbord ut?

7 kommentarer:

C sa...

Jag tänker inte lägga ut mitt skrivbord eftersom det bara är en enda stor bild på bill och bull men jag kan tala om att på mitt skrivbord har jag bara tre ikoner.
SAP, IDEP och en scannat map.
Jag använder nästan aldrig skrivbordet...

R Skriverier sa...

Jag har en bild på min grabbhalva nere till vänster, men jag redigerade bort den innan jag publicerade detta. Det är ju jag som skriver så jag tycker inte att han skall behöva publilceras ofrivilligt.
Jag använder mitt skivbord ganska flitigt. Men jag har ändå någon slags ordning på ikonerna. Jag vet precis var jag har dem.

Lotten Bergman sa...

Snyggt, propert och välstädat och alla verktygen i snörräta rader har jag för mig att jag skrev om en bild som du publicerade i somras ... när ni renoverade ...

Men visst måste du döpa om hårddisken? Alla våra datorer heter som någon gammal släkting som bör ihågkommas. Min nuvarade heter Faster Ulla (som i sin glans dagar såg ut som Anita Ekberg), Jenny (som gick ner sig i en sjö), Grutt-Bin (som egentligen heter Britt-Gun), Gottfrid (den mildaste av alla milda män), Anna-Brita (kusinen som skaffade tandställning), Rut (min mormors syster som körde motorcykel på cirkus) osv i all oändlighet bakåt till 1991, när vi blev med Mac första gången.

C sa...

Ja men förklara för mig varför man skall ha en massa grejer på skrivbordet. Det går ju likafort att använda en meny, eller som jag har på mitt tangentbord snabbknappar istället för att klicka sig till skrivbordet för att hitta en fil, mapp eller ett program.

Min chef har nog typ...minst 30 små ikoner på sitt skrivbord och det är helt hopplöst att hitta något, så vad är nyttan?

Förlåt min okunnighet. Det kanske är extremt effektivt och jag har bara inte förstått fördelen än. Enlighten me.

Och jo, det där med bilder på barnen. Jag tycker också det är knepigt, för det finns grejer jag tex skulle vilja vis i min blogg men samtidigt inte vill smeta ut Bill och Bull...
Känner som du.

R Skriverier sa...

Lotten ->
Vad gäller namngivning av hårddisken så är det något jag roar mig med på datorn hemma. Denna jobbdator byter vi relativt ofta både mot nya men också med varandra och det blir bara virrigt om alla har olika namn på sina. Så allas här heter "Macintosh HD". Hemma heter mina två hårddiskar fyndigt nog "Stockholm" (den stora) och "Globen" (den mindre), då jag förut bodde vid Globen.

C ->
Det beror kanske på skrivbordets storlek hur pass praktiskt det är. Men jag har (återigen: på jobbet) en relativt jättestor skärm till datorn och det ger mig ett relativt jättestort skrivbord, på datorn. Jag jobbar ofta med ca 5 projekt samtidigt och har då varje projekt i en mapp. Mapparna ligger i en mapp på mitt skrivbord som heter "Arbetsmapp" och det av de fem projekt jag för tillfället jobbar med, den mappen ligger på skrivbordet. Sedan alla textdokument, bildfiler etc placerar jag i och runt mappen på skrivbordet efter något slags system som jag inte riktigt har analyserat. Kortfattat: det jag jobbar med just nu de filerna ligger spridda över skrivbordet. Pågående jobb ligger en mapp som heter Arbetsmapp och resten, avslutade jobb, ligger arkiverade på en server.

Jag tror att vi som har Mac använder skrivbordet mycket mer än de som har PC. För på PC:n blir det en grå platta som täcker skrivboret så fort man öppnar ett program. Tex i Word så är pappret vitt och resten grått, men i Mac:en så är pappret vitt och det gråa finns inte. Där ser man skrivboret bakom brevid pappret.
Det är väl bara webbläsarna i PC-världen som uppför sig som Mac:en gör. Den där "maximeraknappen" som finns på alla windowsfönster, finns inte i Mac (bara nästan).
Äh vad rörigt det blev.

Anonym sa...

Jag använder iofs PC och har ungefär samma struktur som du på skrivbordet. Pågående mappas upp med tillhörande filer på skrivbordet och avslutat arkiveras på en server, men har kopior på min HD.

/s

muuuuuuu sa...

en astor jävla kossa