juni 16, 2006

I'm in the band

Tro det eller ej, men vi har faktiskt häng på en replokal.

Vi skall kolla på den nästa vecka. Jag har spelat musik så länge jag kan minnas. Men de senaste kanske åtta åren har jag fokuserat mest på mitt jobb. Det har inte funnits tid eller ork till att spela speciellt strukturerat. Viljan finns alltid där men det har mest resulterat i klinkande på gitarren hemmavid.
Men för någon vecka sedan beklagade jag och en vän oss över frustrationen att vilja spela – men inte längre ha något band att spela i. Och skulle vi haft ett band så skulle vi iallafall inte ha någon replokal.

Vi bestämde oss då raskt för att börja i "fel" ände. Vi började aktivt söka efter en replokal.
Trots att Stockholm har en extrem replokalsbrist lyckades vi hitta en relativt snabbt. (Det är en fördel med att numer bo i förorten.)
Sedan behövde vi då ett band att fylla lokalen med. Och som den reklamare jag är tyckte jag det var en god idé att börja med ett namn. Ett namn som liksom slår an tonen. Paraplyet som vi alla står och spelar under.

Efter det hade vi inget större problem med att skramla ihop ett band bland polarna. Sättningen är således: gitarr, gitarr, bas, trummor och piano. Var av tre kan sjunga bra och resten körar.
Nu har vi alltså ett "band". Trots att vi aldrig hunnit träffas under de premisserna. Och trots att vi inte har en replokal, än. (Även om det förhoppningsvis löser sig nästa vecka.)

Men vi har ett namn...och en logotyp. (Jag är ju trots allt reklamare.)

3 kommentarer:

Mifflan sa...

Så mycket grattis!
Det är svårt att få till det. En replokal underlättar!

Anonym sa...

Meh! Vad heter ni då????
/s

smultronpaj sa...

när kan man komma på spelning då?