juni 30, 2006

En kladdig historia

Jag spenderade ännu en natt med ett grinigt barn som inte vill sova. Febern är nu iallafall så gott som borta. Men sova vill han inte.
Mellan klockan 01:00 och 03.45 satt vi uppe i soffan och kollade på TV. Totte och Pingu. Jag hade ställt ett batteri med drycker på soffbordet framför min son. När man är sjuk skall man dricka mycket och han var inte riktigt klar över vad han ville ha. Lika bra att tänka stort i sammanhang som detta, så jag serverade honom koppar med juice, vatten, yoghurt, välling samt nyponsoppa. Alltid dricker han något, tänkte jag.
Jag serverade mig själv ett stort glas nyponsoppa, som nattvickning. Men jag drack inte mer än någon klunk.

Efter någon timma där i soffan nickade jag till. Efter ett par minuter väcktes jag av min son som, den sena timmen till trots, relativt piggt utropade: Titta!
När jag slog upp ögonen såg jag att han hade placerat både den vanliga bärbara telefonen samt min mobiltelefon i mitt fulla glas med nyponsoppa.
Ja men kanon!

4 kommentarer:

smultronpaj sa...

Fantastiskt! en driftig kille din lille! Hur länge har man feber efter en spruta egentligen? Är du säker på att han inte är sjuk på riktigt?

R Skriverier sa...

Alltså han skulle kunna ha feber i upp till tre dagar sa de på BVC. Å andra sidan var min andra mening i det här inlägget just "Febern är nu iallafall så gott som borta.".

Men han har inte kunnat sova för det, även om febern varit borta. Förhoppningsvis kommer han sova i natt..men vi får väl se.

Tack för omtanken!

/Herr R

R Skriverier sa...

Kankse skall tillägga att febern kommer först ca fem dagar efter man tagit sprutan.
Annars hade han haft feber i en vecka, och det är ju onekligen inte länge ;)

embryo sa...

jamen kanon

barn är verkeligen jordklotsens frammetid det säjer jag nu yo