september 04, 2006

Rapport från en nästan-helg

Helgen spenderades med att göra en massa nästan-saker. Vi åkte nästan till Ikea, för att börja planera inredningen av vardagsrummet, som är tänkt att bli höstens stora husprojekt. Men det kom av sig då vår inbokade chaufför avbokade. (Det börjar verkligen bli dags för familjen oss att ta tag i det där med körkort.)

Vi gick nästan på en husvisning. Vi var klara att gå och stod påklädda i hallen när hon kom på att det var säkrast att dubbelkolla tiden. Var det 13:00–14:00 eller var det 13:30 till fjorton dito? Efter att ha konsulterat annonsen konstaterade min fru att det var 13:00–14:00, nästa söndag. Vilken tur att vi dubbekollade! Det har hänt förut, kan jag säga, att vi har stegat fram till en till salu-kåk, ringt på och mötts av en förvånad kvinna i storstädartagen som påpekat att visningen är imorgon – ni får snällt vänta.

I stället för husvisningen gick vi en promenad och inhandlade saker för att förvandla minsta delen av grabbhalvans Trofast-möbel till en leksaksugn med spisplattor. Men sen när vi kom hem, med inhandlade utensilier var det som om luften gick ur oss. Så det får vänta till ett annat tillfälle.

Jag spenderade lördagskvällen på den där numera omtalade kräftskivan. Det var – sådär – om jag skall vara ärlig. De som anordnade det hela har äldre barn: 18–20-årsåldern. Skivan blev på något sätt deras första försök att festa tillsammans med sina barn. Vilket givetvis ledde till att mor, dotter, far och son blev ordentligt på pickalurven och hade en väldigt sentimental och familjeintern jargong. Medan vi andra mest satt (mer eller mindre förvånade) och tittade på. Så kan det gå. En nästan-kul fest, denna nästan-helg.

Helgen avslutades med att inse att någon (hmm...) har slarvat bort nyckeln till balkongdörren. Vi vände upp och ner på hela övervåningen igår kväll men den är borta med vinden. Vi har ingen reservnyckel, så det kan nog dröja innan vi kan öppna dörren igen. Tur att det börjar bli svalare ute nu.

En fantastisk sak: vi har bokat in en resa för att fira bröllopsdagen. Åh vad vi längtar dit!

5 kommentarer:

morsan sa...

Vi ska sätta in samma låscylindrar i balkongdörrarna som i ytterdörren nu när vi byter dörrar. Mycket enklare med bara en nyckel :-)

Tvillingmamman sa...

Men skulle inte festen vara barnfri? Oavsett ålder?
Nä nu vet jag inte riktigt.

Surt med den förlorade nyckeln, det kan kanske vara en liten pojke som smakat på den? Har ni tittat bakom soffkuddarna? I kylskåpet?
I toaletten?

R Skriverier sa...

Jo, festen var barnfri. För man är väl vuxen om man är myndig? Och barn till någon är ju även 76-åringar :)

Vanja sa...

Det låter som en fantastiskt händelserik helg i all enkelhet :)

smultronpaj sa...

Hoppas ni kommer iväg ordentligt på bröllopsresan och inte bara nästan då...