oktober 03, 2006

Vatten

Igår när jag hämtade grabbhalvan på dagis hade han nya kläder på dig. Eller nygamla snarare. Han hade sina reservkläder på sig, som vanligtvis ligger i ett skåp på dagis och inte används. Men han hade tydligen lekt ute. Fröknarna förklarade att han blivit lite blöt och att hans kläder hängde i torkskåpet. I torkskåpet hängde han fleecejacka, som han har under regnjackan. Hans regnbyxor, hans byxor, hans undertröja, hans stövlar och hans strumpor. Han hade med andra ord blivit dyngsur. Visserligen regnade det igår – men det var inte många minuter. Hur är det ens möjligt att bli så våt att till och med stövlar och regnbyxor inte pallar med. Strumporna var som ursköljda.

Det är mycket lär sig som småbarnsförälder: att regnkläder inte har en chans mot en (knappt) tvååring var gårdagens lärdom.

1 kommentar:

smultronpaj sa...

Japp! Så är det. De hittar en vattenpöl och sen lägger de sig i den och då kryper vattnet in överallt. Det enda rätta vore såna där fiskar byxstövlar du vet. då kan det inte krypa in nåt i stövlarna i alla fall. Elle en helkropps overall kanske, med inbyggda stövlar givetvis.