oktober 16, 2006

En hund på scenen grävandes i komposten

Vi var hundvakter i helgen. Min lillasyster gav sig iväg på. Han heter något hollywood-orientaliskt men jag kallade honom mest för skuggan. Det efterson han likt en osalig ande var mig i hasorna hela helgen. Han lämnade mig knappt ur sikte en sekund. Trevligt att vara poppis!
Mindre trevligt att hunden hade vissa problem med att inse det här med att man får pinkmarkera utomhus – men absolut inte inomhus. Så vi har haft ett par turer med rengöringsmedel och skurtrasa mellan varven. Ingen hjödare direkt.
Men det är ju inte mycket att göra något åt. Man kan inte uppfostra en hund på en helg. Det där får min lillasyster ta hand om – det är ju trots allt hennes hund.

I lördags hade min fru premiär! Jag hade fixat barnvakt för att kunna vara på plats i publiken. Strålande tider och levande hjortar – jag är så himla stolt över min fina fru. Hon strålade!
Efter föreställningen gick jag och en vän jag hade med mig och åtnjöt ett par pilsner på lika många ölhak. En allt igenom trevlig kväll.

Igår efter frukost insåg vi att den där höga höstdagen var kommen. Jag skrev om den här dagen redan för en månad sedan. Det är ingen hemlighet att jag har längtat lite. Det blev väl inte riktigt som jag romantiserade om där för en månad sedan. Men om man byter grytkoket mot pizzabudet och struntar i tjocktröja och halsduk så kom vi ganska nära ändå. Skönt att ha det gjort, och fantastiskt skönt att spendera en hel dag ute i friska luften. Nu längtar jag redan till det är vår och vi får plocka fram allt vi nu för vintern röjt undan.

3 kommentarer:

C sa...

Låter som en allt igenom trevlig helg!

Vanja sa...

Får man fråga vad din fru gjorde för föreställning?

R Skriverier sa...

Hon är sångerska, sopran. Det var något ditåt kan jag säga.

Men jag vill inte bli för snäv – då jag av kända anledningar inte vill vara allt för publik på denna skriverisida.