oktober 11, 2005

Tack men nej tack

Vi var och tittade på en ny kåk i söndags. Billigare och i betydligt bättre skick än den förra. Men det kommer med all sannolikhet inte att bli någonting ändå. Det är lite för tidigt för oss att köpa något nu. För det första har vi inte pratat med banken än, så vi vet inte ens vad vi har råd med. För det andra borde vi kolla upp allt lite noggrannare. Varken hon eller jag har köpt ett hus förut. Och det är onekligen lite andra saker man måste kolla på om man jämför med lägenhetsköp. Det är värmepannor, tak, isolering, fukt, mögel, driftkostnader, tomträttsgäld och fan och hans moster som måste tas i beaktning.
Så det bli nog till att säga tack men nej tack när mäklaren ringer mig idag. Även om både jag och hon blev väldigt charmade av det där huset.

2 kommentarer:

Anonym sa...

ja det är jobbigt med hus - men kul oxå? hur händig är du?

R Skriverier sa...

Jag är inte sådär värst jättehändig. Jag har inte hållt på med sådana saker alls.
Men å andra sidan totalrenoverade vi köket förra våren, just för att man måste ju börja någonstans om man skall bli händig. Och det gick ju riktigt bra, två noviser till trots. Men förutom nytt kök har jag inte gjort mer än att skruva upp hyllor, typ.
...och så bygger vi lite på landet också, men då är vi många som hjälps åt.